همه محصولات

آموزش روش خامه گیری و تهیه خامه از شیر

اشتراک گذاری درشبکه های اجتماعی

sharing
اگر شما هم گذر تان به فروشگاه های عرضه فراورده های لبنی افتاده باشد ، به حتم خامه فله به فروش رفته توسط این فروشگاه ها را دیده اید. در گذشته تهیه خامه کاری بسیار پیچیده بوده و این کار توسط کارخانه جات انجام میشد. اما امروزه روش های مختلفی برای خامه گیری از شیر بوجود آمده که افراد در منازل خود میتوانند به کمک آنها از شیر پر چرب خامه گیری کنند. در این مطلب از سایت ما طرز تهیه خامه از شیر را بصورت کامل به شما آموزش خواهیم داد. بدین منظور میتوانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
آموزش تهیه خامه

روش های خامه گیری از شیر

برای خامه گیری از شیر ما دو نوع روش را برای شما گردآوری کرده ایم. یکی از این روش ها خامه بصورت کاملاً سنتی تهیه شده و در روش دوم فرایند چربی گیری شیر و تهیه خامه بصورت صنعتی می باشد.

 

روش خامه گیری از شیر بصورت سنتی

روش های مختلفی برای تهیه خامه از شیر بصورت سنتی وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از :

۱. اولین و ساده ترین روش خامه گیری از شیر ، گرم کردن شیر و سپس خنک کردن آن است. روش کار بدینصورت است که ابتدا شیر را به آرامی و با احتیاط گرم میکنند. دمای شیر باید به اندازه ای باشد تا فراورده به نقطه جوش نرسد. سپس آن را خنک کرده و برای تشکیل خامه بدان زمان میدهند. عموماً بعد از گذشت ۲۴ ساعت خامه بر روی شیر تشکیل شده و قابل برداشت خواهد بود. این روش معمولاً برای استفاده در منازل مسکونی مناسب است.

۲. در روش دوم تهیه خامه از شیر ، مقداری یخ را به درون ظرف حاوی شیر پر چرب ریخته و پس از گذشت ۱۲ ساعت چربی شیر « خامه » را برداشت میکنند. این روش خامه گرفتن از شیر روش قطعی نبوده و نمیتواند تمامی چربی را از شیر استخراج کند.

۳. برای خامه گیری از شیر پرچرب میتوان از همزن نیز استفاده کرد. روش کار بدینصورت است که ابتدا مقداری کره حیوانی را داغ کرده و داخل شیر پر چرب بریزید. سپس ظرف شیر حاوی کره  را روی شعله قرار داده و پس از آن بطور همزمان شیر را با همزن به هم بزنید. این فرایند باید آنقدر انجام شود تا شیر غلیظ شود. سپس خامه آماده شده و قابل برداشت خواهد بود.

خامه گرفته شده به روش سنتی
خامه گرفته شده به روش سنتی

روش خامه گیری از شیر بصورت صنعتی

در این روش از یک دستگاه خامه گیر برای خامه گیری از شیر استفاده میشود. روش کار بدینصورت است که ابتدا می بایست شیر را گرم کرده و آن را داخل کاسه چرخ شیر بریزید. توجه کنید که شیر در زمان گرم شدن نبایست به نقطه جوش برسد. پس از پر کردن کاسه خامه گیر ، آن را روشن کرده و شاهد خامه گیری محصول باشید. دستگاه های چرخ شیر بر روی خود دو خروجی دارند که از یکی از آنها شیر خارج شده و از خروجی دوم ، خامه تهیه شده بیرون می آید.

خامه گیری با دستگاه
خامه گیری با دستگاه

دقت کنید که برای خامه گرفتن از شیر شما می بایست از شیر پرچرب بدین منظور استفاده کنید. در واقع شما باید شیر را بصورت مستقیم از دامداری ها تهیه کرده و شیرهای آماده و پاستوریزه به هیچ وجه برای خامه گرفتن مناسب نیستند. برخی از افراد پس از انجام فرایند خامه گیری با شیر حاصل شده نسبت به تهیه دوغ به وسیله کره گیر اقدام میکنند که این نیز کاری اشتباه است. دلیل آن هم این است که کره از ماست حاصل میشود و شما نمیتوانید از شیر کره برداشت کنید! بدین منظور پیشنهاد میشود مطلب راهنمای تهیه کره را نیز مطالعه کنید.

نظرات کاربران وبسایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *