همه محصولات

آموزش جوجه کشی قرقاول بصورت صفر تا صد

اشتراک گذاری درشبکه های اجتماعی

sharing
قرقاول از نمونه پرندگان وحشی بوده که به دلیل ظاهر بسیار زیبای آن اغلب پرورش دهندگان آن را بعنوان پرنده زینتی پرورش میدهند. برخی نیز به علت خواص بیشمار گوشت این پرنده آن را جوجه کشی کرده و آن را برای گوشت به کشتارگاه ها عرضه میکنند. خوب است بدانید که جوجه کشی قرقاول فوت و فن هایی دارد که باید هر پرورش دهنده ای از آن آگاه باشد. در این مطلب از سایت ما روش جوجه کشی از قرقاول را بصورت جامع و کامل برای شما درج کرده ایم. بدین منظور میتوانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
آموزش جوجه کشی قرقاول

برای جوجه کشی از قرقاول ها دو نوع روش کلی وجود دارد. برخی از پرورش دهندگان برای جوجه کشی از این پرنده از روش طبیعی بهره میبرند. برخی نیز از روش های مصنوعی بدین منظور استفاده میکنند. در ادامه به تک تک این روش ها اشاره خواهد شد.

 

جوجه کشی طبیعی قرقاول

در جوجه کشی طبیعی قرقاول ، پرنده ماده مسئول رسیدگی به تخم ها را بر عهده میگیرد. در این شیوه پس از تولید تخم نطفه دار ، قرقاول ماده در طول مدت جوجه کشی بر روی تخم ها خوابیده و پس از آن نیز به جوجه ها متولد شده رسیدگی میکند. این شیوه جوجه کشی یکی از سنتی ترین روش ها بوده که بسیاری از پرورش دهندگان از آن برای تبدیل تخم قرقاول ها به جوجه استفاده میکنند.

روش جوجه کشی طبیعی قرقاول

برای اجرای این شیوه جوجه کشی نیاز به تخصص خاصی نیست ؛ چرا که قرقاول ها خود در فصل جوجه کشی نسبت به انجام آن بطور غریزی اقدام میکنند. قرقاول ها عموماً در انتهای فصل زمستان و در ابتدای فصل بهار جفتگیری را آغاز میکنند و فصل جوجه کشی طبیعی این پرنده نیز پس از اتمام فرایند تخمگذاری آغاز میشود.

برای انجام جوجه کشی طبیعی قرقاول پیشنهاد میکنیم تا به ازای هر قرقاول نر ، سه قرقاول ماده انتخاب شود. در این حالت راندمان تخم های قرقاول تولید شده در حد ۹۵٪ می باشد.

عموماً قرقاول های ماده در دوره تخمگذاری حدود ۲۰ تخم تولید میکنند. پس از تولید تخم ها پرنده ماده کُرچ شده و بر روی تخم ها میخوابد. مدت زمان دوره جوجه کشی طبیعی قرقاول ها حدود ۲۳ روز بوده و در طی این مدت زمان ، قرقاول ماده چندین بار از روی تخم ها بلند شده و نسبت به چرخاندن تخم ها اقدام میکند. پس از گذشت ۲۳ روز از زمان شروع جوجه کشی طبیعی ، جوجه ها به مرور متولد شده و از تخم خارج میشوند. قرقاول های یکروزه معمولاً در دو هفته اولیه به قرقاول ماده نیاز دارند و با گذشت هفته دوم ، پرنده ها مستقل شده و به پرنده ماده نیاز پیدا نمیکنند.

همانطور که متوجه شدید جوجه کشی طبیعی قرقاول یکی از کم هزینه ترین و ساده ترین روش ها بوده و نیازمند هزینه اضافه نیست.

جوجه کشی طبیعی قرقاول
جوجه کشی طبیعی قرقاول

جوجه کشی مصنوعی قرقاول

در روش جوجه کشی مصنوعی ، از یکعدد انکوباتور برای تبدیل تخم های نطفه دار به جوجه استفاده میشود. در این شیوه مانند روش قبل ، پس از اتمام جفتگیری قرقاول ها و تولید تخم نطفه دار ، بجای استفاده از قرقاول ماده از یکعدد دستگاه جوجه کشی بدین منظور استفاده میشود. در جوجه کشی مصنوعی فرایند جوجه کشی قرقاول با کیفیت بهتری انجام شده چرا که این فرایند تماماً به کمک ماشین آلات انجام میگیرد.

روش جوجه کشی مصنوعی قرقاول

روش جوجه کشی مصنوعی بدینصورت است که تخم های نطفه دار پس از تولید داخل انکوباتور قرار داده شده و دما و رطوبت مد نظر بر روی ماشین جوجه کشی اعمال میشود. بدین منظور دمای ستر ، هچر و رطوبتی که بر روی انکوباتور میبایست تنظیم شود به ترتیب ۳۷٫۷ – ۳۷٫۲ و ۵۷ الی ۶۲ درصد می باشد. همانند شیوه جوجه کشی طبیعی ، مدت زمان ۲۳ روزه برای انجام پروسه جوجه کشی به ماشین جوجه کشی زمان داده میشود. پس از اتمام دوره جوجه کشی ، قرقاول های باید به مدت زمان ۲۴ ساعت درون ماشین جوجه کشی باقی مانده و هیچ غذایی به آنها داده نشود. اگر در طول ۲۴ ساعت اول هَچ شدن جوجه ها به آن ها غذا بدهید ، ذخیره زرده در بدن جوجه ها فاسد شده و ممکن است حتی باعث مرگ جوجه بشود.

پس از گذشت ۲۴ ساعت ، جوجه ها را باید به سالنی با دمای ۲۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۷۵ درصد منتقل کنید. دقت کنید دمای کمتر از دمای مناسب می تواند منجر به سرماخوردگی در حالت شدیدتر سبب مرگ پرنده ها شود. دمای بالا نیز سبب بروز استرس دمایی در میان جوجه های قرقاول می گردد. کم بودن رطوبت محیط نیز می تواند منجر به دی هیدراته و کم آب شدن بدن جوجه های یکروزه قرقاول شود.

جوجه کشی مصنوعی قرقاول
جوجه کشی مصنوعی قرقاول

پس از جوجه کشی قرقاول ، همانطور که در ابتدای مقاله نیز بدان اشاره شد میتوانید نسبت به نگهداری و یا فروش پرنده ها اقدام کرده و یا نسبت به فروش گوشت قرقاول اقدام کنید. خوب است بدانید که گوشت قرقاول یکی از لذیذ ترین گوشت ها بوده نسبت به گوشت مرغ خواص بیشتری دارد. به هر حال این موضوع که با قرقاول های پرورشی میتوانید چه کاری انجام دهید کاملاً با توجه به سلیقه شما بستگی داشته و ما در مقالات آتی نسبت به توضیح این موضوع اقدام خواهیم کرد.

مطالب آموزشی مشابه
نظرات کاربران وبسایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *