همه محصولات

راه ها و روش های تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی و خانگی

اشتراک گذاری درشبکه های اجتماعی

sharing
آب ، خاک و نور آفتاب سه رکن اصلی رشد هر نوع گیاه می باشد. در کنار این سه مورد ، گیاهان برای رشد صحیح به رطوبت نیز نیاز دارند. احتمالاً این موضوع برای شما نیز پیش آمده که گیاه شما پس از جابجایی از محیط خارجی به خانه خشک شده است. عمده دلیل بوجود آمدن این مشکل ، رطوبت کم محل استقرار گیاهان معمولی و زینتی می باشد. در این مطلب ما روش های صحیح و اصولی تامین رطوبت انواع گل ها و گیاهان آپارتمانی را برای شما درج کرده ایم که با مطالعه آن میتوانید به اطلاعات مفیدی در این زمینه دست پیدا کنید.
تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی

گیاهان به چه مقدار رطوبت نیاز دارند؟

همانطور که متوجه شدید رشد تمامی گیاهان به رطوبت وابسته می باشد ، اما این میزان رطوبت گیاه با گیاه متفاوت است. عموماً گیاهانی با برگ های نازک در مقابل کمبود رطوبت حساس بوده و در صورت کاهش رطوبت سریع آسیب می بینند. این در حالیست که گیاهان با برگ های کلفت در مقابل کمبود رطوبت مقاوم تر بوده و کمتر دچار آسیب میشوند.

 

علائم کمبود رطوبت در گیاه

مهمترین علائمی که نشانگر کمبود رطوبت در گیاهان است عبارتند از :

  • خشک شدن غنچه های گیاه
  • خشک شدن برگ های گیاه
  • زرد شدن برگ ها و پیچ خوردگی آنها به طرف داخل
  • پژمردگی گیاه

 

روش های افزایش و تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی

روش های مختلفی برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی وجود دارد که برخی از آنها نیازمند لوازم اختصاصی بوده و برخی نیز شیوه های سنتی هستند. برخی از روش های تامین رطوبت عبارتند از :

 

استفاده از دستگاه بخور برای تامین رطوبت گیاهان

یکی از روش هایی که میتوان از آن برای تامین رطوبت محیط پرورش گل و گیاه آپارتمانی از آن استفاده کرد دستگاه بخور می باشد. این وسیله در واقع با تبدیل آب به بخار آب سبب افزایش رطوبت محیط میشود. دستگاه های بخور لوازمی آنالوگ بوده که شما باید برای تامین رطوبت محیط همیشه حواس تان به میزان آب داخل دستگاه باشد و در صورت اتمام آب می بایست سریعا به پر کردن باک دستگاه بخور اقدام کنید. در سال های اخیر محصولات رطوبت سازی جدیدی تولید شده که به آن رطوبت ساز التراسونیک می گویند. این محصولات نوع پیشرفته دستگاه بخور بوده که برای تامین رطوبت نیازی به پر کردن دستی مخزن دستگاه ندارند. تنها کافیست تا دستگاه را به آب شهری وصل کرده و تایمر آن را تنظیم کنید.

تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی با دستگاه بخور
تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی با دستگاه بخور

استفاده از ظرف حاوی آب برای تامین رطوبت گیاهان

دومین روش تامین رطوبت بدینصورت است که شما می بایست چند ظرف آب را در کنار گلدان های خود قرار دهید. با تبخیر تدریجی آب ظروف ، رطوبت محیط افزایش پیدا کرده و گیاهان از این رطوبت استفاده خواهند کرد.

 

در کنار یکدیگر قرار دادن گلدان ها

این روش نیز یکی دیگر از روش های موثر تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی می باشد. برای انجام این کار سعی کنید تا گیاهان را در کنار یکدیگر قرار دهید. در این حالت محیطی مشابه با گلخانه را ایجاد کرده و این کار سبب میشود تا گیاهان از رطوبت تبخیر شده حاصله از گلدان های دیگر استفاده کنند. دقت کنید که تامین رطوبت به این روش مستلزم داشتن گیاهان زیاد است.

در کنار یکدیگر قرار دادن گلدان ها
در کنار یکدیگر قرار دادن گلدان ها

استفاده از لباس های مرطوب و تازه شسته شده

در این روش شما میتوانید لباس هایی که تازه شسته اید را در مجاورت گلدان ها آویزان کرده و رطوبت حاصل از خشک شدن لباس ها را به گلدان ها منتقل کنید. این روش در واقع ساده ترین و بی هزینه ترین روش تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی بوده و لباس ها در طول مدت زمان خشک شدن میتوانند منبع خوبی برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی باشند.

توجه : شما میتوانید با ورود به بخش رطوبت ساز گلخانه انواع محصولات تامین رطوبت گیاهان را مشاهده کرده و در صورت نیاز نسبت به خرید آنها اقدام کنید.

مطالب آموزشی مشابه
انتشار : 30 دی 1402
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار : 2 فروردین 1402
زمان مطالعه: 3 دقیقه
نظرات کاربران وبسایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *