روش های جوجه کشی غاز
جوجه کشی از غاز همان طور که در بالا نیز بدان اشاره شد ، به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام میشود. در جوجه کشی طبیعی غاز ، پرنده مسئولیت جوجه کشی از تخم های نطفه دار خود را گردن میگیرد. جوجه کشی مصنوعی نیز شیوه ی دیگریست که از دستگاه جوجه کشی برای انجام فرایند جوجه کشی از تخم نطفه دار این پرنده استفاده میشود. در ادامه به هر دوی این روش ها اشاره شده است :
جوجه کشی طبیعی غاز
برای انجام فرایند جوجه کشی طبیعی از غاز ، شما باید پیش زمینه آن را فراهم کنید. برای نمونه تامین یک لانه خوب برای غاز ها می بایست در اولویت شما باشد. بدین منظور لانه غاز باید در مکانی گرم ، کم نور و نسبتاً سرپوشیده باشد تا آمادگی لازم برای تخمگذاری و کُرچ شدن غاز فراهم شود. در نظر داشته باشید که لانه می بایست به دور از حیوانات وحشی باشد چرا که وجود حیوان وحشی به پرنده استرس وارد کرده و سبب میشود تا غاز بر روی تخم نطفه دار خود نخوابد.
در نظر داشته باشید که برای تولید تخم نطفه دار غاز به ازاء هر غاز ماده ، یک غاز نر می بایست در باغ شما وجود داشته باشد. با رعایت و انجام این موارد ، غاز ماده شروع به تخمگذاری کرده و تخم نطفه دار تولید خواهد کرد.
این پرنده ها عموماً با رسیدن تعداد تخم به ده الی دوازده عدد شروع به خوابیدن بر روی آنها میکنند. پیشنهاد میشود تا زمان رسیدن به این حد نصاب ، تخم ها را از زیر غاز برداشته و آنها را در یک جای خنک و مرطوب قرار دهید. برای از بین نرفتن اعتماد به نفس پرنده هم ، در زیر آن تخم مصنوعی بگذارید. در این حالت غاز تصور خواهد کرد که تخم های قرار گرفته در زیر آن تخم های خود بوده و کُرچ خواهد شد. در این زمان شما می بایست تخم های مصنوعی را با تخم نطفه دار پرنده عوض کنید.
عموماً دوره جوجه کشی از غاز ها با توجه به نژاد آن در حدود ۲۸ تا ۳۰ روز می باشد. در طول مدت زمان جوجه کشی طبیعی ، پرورش دهنده می بایست تمام تلاش خود را انجام دهد تا غاز ماده کمترین نشست و برخواست از روی تخم ها را داشته باشد. برای نمونه بهتر است که آب و دان غاز ها را در کنار لانه قرار دهید تا پرنده ماده پس از انجام فرایند تغذیه دوباره بر روی تخم های خود بنشیند. در نظر داشته باشید که غاز ها پرندگانی آبزی بوده بنابرین ممکن است که در طول فرایند جوجه کشی چندین بار به فصد شنا کردن از روی تخم ها بلند شوند. در این صورت شما اکیداً نبایست مانع این کار شوید چرا که در طول فرایند جوجه کشی خیس شدن تخم ها یکی از الزامات بوده و در صورت مرطوب نشدن تخم ها به جوجه تبدیل نخواهند شد. با رعایت این موارد و اتمام زمان دوره جوجه کشی ، فرایند جوجه کشی مصنوعی غاز به سرانجام خواهد رسید.
جوجه کشی مصنوعی غاز
برای انجام فرایند جوجه کشی مصنوعی همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد به یکعدد دستگاه جوجه کشی نیاز خواهید داشت. این محصول همانطور که از نامش پیداست فرایند جوجه کشی را بر روی تخم غاز شبیه سازی کرده و سبب تبدیل شدن تخم های نطفه دار به جوجه یکروزه خواهد شد. خوب است بدانید که استفاده از ماشین جوجه کشی دردسرهای جوجه کشی طبیعی را نخواهد داشت و قطعاً شما با سرعت و کیفیت بیشتری جوجه های یکروزه غاز را تولید خواهید کرد.
برای انجام عملیات جوجه کشی مصنوعی از غاز نیازی به تخصص و مهارت از طرف شما نبوده و شما می بایست تنها دما و رطوبت جوجه کشی این پرنده را دانسته و بر روی ماشین جوجه کشی اعمال کنید. تمامی فرایند جوجه کشی توسط خود دستگاه انجام گرفته و شما تنها کاری که باید انجام دهید این است که در روزهایی خاص ، نسبت به آب پاشی تخم های نطفه دار اقدام کنید. در مورد دما و رطوبت ، همچنین روش آب پاشی این موارد تماماً بر روی دفترچه راهنمای محصول خریداری شده درج شده و شما می بایست دفترچه راهنمای محصول خریداری شده را نیز بخوانید.